nl
Natuurbad De Wouterbron is vandaag gesloten
reserveer

Natuurzwembad de Wouterbron

De Wouterbron ligt in een prachtig bosrijk gebied waarin de natuur gedurende eeuwen haar gang heeft kunnen gaan. Wij proberen die natuurlijke gang van zaken dan ook zo weinig mogelijk te verstoren met de werking van het recreatiedomein.

Biotoop

De Wouterbron is een ideale biotoop voor enkele zeldzame soorten kikkertjes en salamanders. Deze amfibiën zijn totaal ongevaarlijk voor de mens, iets wat helaas niet altijd andersom het geval is.
De diertjes verlaten bij het begin van de zomer de zwemvijver om in de aanpalende moerassen hun natuurlijke functie te vervullen.

Waterkwaliteit

De Wouterbron heeft een uitstekende reputatie opgebouwd inzake zwemwaterkwaliteit. Wij doen er alles aan om deze reputatie hoog te houden en zelfs te verbeteren. De zwemvijver wordt jaarlijks leeggepompt en manueel gereinigd, tijdens het zwemseizoen wordt het bad op volledig natuurlijke wijze onderhouden zonder toevoeging van chemicaliën.

Dagelijks borrelt er ongeveer een miljoen liter drinkbaar bronwater uit de natuurlijke bronnen op de bodem van het zwembad. Dit zorgt voor een constante verversing die de kwaliteit van het zwemwater op peil houdt.

Het water wordt voortdurend gemonitord door verschillende labo's zowel privé als van de Vlaamse Milieumaatschappij en het Agentschap Zorg en Gezondheid , Het resultaat van deze metingen wordt uitgehangen aan de inkom . Zodoende kan iedereen op een veilige en gezonde manier genieten van de authentieke puurheid van De Wouterbron...